Jelenlegi hely

Faelgázosító kazán

Automatikus lambdaszondás faelgázosító kazán

Az automatikus lambdaszondás faelgázosító kazán lehetővé teszi, hogy a mai energiafüggő világban egy olcsó, energiakímélő és környezetbarát fűtési megoldást alkalmazzunk.

A folyamatosan emelkedő gáz-, szén- és kőolajár, valamint a gázimportban fellépő bizonytalanságok kiküszöbölésére az egyik legmegfelelőbb megoldás a fahasábok elégetésre alkalmas faelgázosító kazán. A tüzelőanyag olcsó beszerzési ára lehetővé teszi, hogy a mostani fűtésköltségek töredékéért fűtsük otthonunkat és állítsunk elő használati melegvizet.

Kinek érdemes átállni faelgázosító kazánnal működő fűtési rendszerre?

Abban az estben ha új építésű ház épületgépészeti tervezése folyik mindenképpen ajánlott a faelgázosító kazánnal működő fűtésrendszerben is gondolkodni, mivel a rendszer beépítési ára ebben az esetben nem több mint a földgáz rendszerű fűtési rendszer kialakítási költsége.

A már meglévő melegvizes fűtési rendszer esetében a fatüzelésű fűtési rendszer megtérülését, a minél nagyobb négyzetméterű fűtendő terület pozitívan befolyásolja. Tehát, minél nagyobb a fűtendő területünk annál hamarabb térül meg a faelgázosító kazán kiépítésű fűtési rendszer.

Kérek árajánlatot!

Kérdezek...

A Loki lambdaszondás faelgázosító kazán működése:

A Loki lambdaszondás faelgázosító kazán két égőtérrel rendelkezik, alsó és felső. Az égési folyamat alulról felfelé történik. Magába az égésérbe a fahasábokat kézzel kell berakodni a max. megengedett méretben. A tüzifának természetesen minimum két éves száraz fának kell lennie. A nedves, nyirkos tűzifa  elkátrányosítja a kazán belső terét, rontja a hatásfokot és a teljesítményt.     

Működés közben Loki faelgázosító kazán három szakaszban végzi a tűzifa égetését:

Első szakasz: a tűzifából kb. 100 0C-os hőmérsékleten a nedvesség elpárolog

Második szakasz :  kb. 600 0C-on a primer levegő hatására az illó anyagoktól gázmentesít

Harmadik szakasz : a fa égése során keletkezett gázok és a hozzáadott szekunder levegő mennyiségének hatására az égéstérben kb. 1000 -1200 0C-on történik meg  a tűzifa elégetése.

A tűztérben speciális kerámiabetétek vannak elhelyezve a magas égési hőmérséklet miatt, szabályozzák az égést és a füstgázok áramlását. Ez alapján a kazán működése során elégeti azokat a füstgázokat is ami a hagyományos fatüzelésű kazánokban a kéményen keresztül a szabadba távozik . A kazánban a primer és a szekunder levegő szabályozása teljesen automatikusan történik, ezt a vezérlőelektronika szabályozza. Figyelembe veszi a kazán és az égéstér hőmérsékletét, a kazán - azaz víztér hőmérsékletét- a lambdaszonda adatai, és ez alapján számítja ki az optimális működésnek megfelelő paramétereket. Az égés során a fából kinyerhető energia 90%-át hasznosítja szinte tökéletesen elégeti, ezért nagyon kis mértékben marad hátra hamu a hamutálcában. A kazánból a kazántest füstjáratain és a hőcserélőn keresztülhaladó füstgáz szabályozása füstgázventillátorral történik. A hőcserélő rendelkezik félautomata tisztító berendezéssel, ezáltal a füstjáratokat mindig a megfelelő tisztaságban lehet tartani, ugyanis a kormos, kátrányos kazán égéstér, füstjárat és hőcserélő nagymértékben rontja  a hatásfokot és több tüzelőanyagot kell felhasználni.

A faelgázosító kazánok működéséhez a megtermelt hőenergia tárolásához, valamint a fűtési rendszerbe való továbbításához, vagy használati melegvíz előállításához minden esetben puffertárolóra van szükség. A puffertároló nem elhagyható szükségesen kötelező eleme a fatüzelésű, vagy faelgázosító kazánnal is működő fűtési rendszereknek.

A faelgázosító kazánokhoz szükséges puffertároló beépítése az alábbi táblázat alapján:

 

Termékeink:

LOKI lambdaszondás faelgázosító kazán

fűtés rendszer vizét melegíti, ezáltal az egész épület fűtését és melegvíz ellátását is biztosítja.

Lap tetejére