Jelenlegi hely

Kazánok

A kondenzációs gázkazánok, és a megújuló fűtőanyagot hasznosító pelletkazánok térhódítása jelenti a modern, környezettudatos és gazdaságos fűtési módszerét.

A lakóépületek, közintézmények fűtését és melegvízellátását eddig szinte kizárolag fosszilis tüzelőanyagok elégetésével lehetett megoldani. Ritka kivételt jelenthet a termálvíz hőenergiája, melyet csak lokálisan tud kiaknázni egy-egy szűk közösség. A hagyományos gázkazánokat az egyre növekvő gázárak miatt célszerű lecserélni a gazdaságosabb kondenzációs gázkazánokra.

A napenergiát is hasznosító, ugyanakkor megújuló, nem fosszilis fűtőanyagot felhasználó pelletkazánok jelentik azonban a jövő korszerű fűtésrendszerét.

PELLEMATIC® Condens kondenzációs pelletkazán

 1997-ben a Pellematic volt az első teljesen automatikus pellet fűtési rendszer, amely forradalmasította a kazánpiacot. Most a Pellematic Condens új mérföldkövet hozott létre.

A folyamatosan emelkedő gáz-, szén- és kőolajár, valamint a gázimportban fellépő bizonytalanságok kiküszöbölésére a legmegfelelőbb megoldás a pellet elégetésére alkalmas pelletkazán

Az automatikus lambdaszondás faelgázosító kazán lehetővé teszi, hogy a mai energiafüggő világban egy olcsó, energiakímélő és környezetbarát fűtési megoldást alkalmazzunk...

A kondenzációs gázkazánok az 1980-as évektől kedtek elterjedni. Elsőként Hollandiában használták, ahol mára már csaknem az összes gázfűtési rendszert ezzel a környezetkímélő, és energia takarékos módszerrel oldják meg...

A pellet 100%-ig természetes alapanyagokból készül, egy speciális, tömörített fűtőanyag. Általában fából, de elterjedt az energiafű pellettálása is.

Az automatikus működésű lambdaszondás pelletkazánok működéséről készült rövidfilmek

Lap tetejére