Jelenlegi hely

Pelletkandalló, pelletkályha

Pellettüzeléses vízteres kandallók és kályhák

A pellettüzeléses vízteres kandallók és kályhák képesek egy családi ház teljes fűtési rendszerét ellátni, és igény szerint használati melegvízet előállítani hőtároló tartály csatlakoztatásával. Önállóan, felügyelet nélkül a kandallók és kályhák tároló kapacitásukkal több napos folyamatos üzemmódra képesek. Megfelelő kiegészítő egységekkel ellátva hosszú időn keresztül üzemeltethetőek.

A készülékek mikroprocesszoros vezérlésűek, egyszeri programozás után automatikusan működnek, de igény esetén egyéb kiegészítőkkel való ellátásuk is lehetséges. Ezek a pelletkandallók és pelletkályhák alkalmasak napkollektoros rendszerhez való csatlakoztatásra is, amellyel a fűtési költségek még tovább csökkenthetőek.

Pelletkandalló és a pelletkályha mőködése:

A pellet a készülékben lévő csiga segítségével (amit motor hajt) eljut a tartályból az égéstérbe.

A meggyújtás az izzító gyertya általi felhevült levegővel történik. Az égéstermék a füstgázventilátor segítségével távozik a füstcső csatlakozón keresztül. A tüzelőanyag és az égési levegő mennyiségét a központi mikroprocesszoros egység szabályozza, a minél magasabb égési hatásfok és az optimális működés érdekében. Az egész teljesen automatikus, odafigyelést nem igényel, hasonlóan a gázkazánokhoz. Indirekt tárolóval összekötve a használati melegvíz előállítása is megoldható, napkollektoros rendszerrel kombinálva pedig nyáron is biztosítható a folyamatos melegvíz ellátás.

Az alábbi kép a pelletkandalló működési elvét mutatja be:

Pelletkályha és pelletkandalló vezérlés

Touch Control TC 1
az intelligens és esztétikus pelletkandalló és pelletkályha vezérlés…

A TC-1intelligens pelletkandalló és pelletkályha vezérlés könnyen programozható és áttekinthető. A nagy 3,5"-os TFT kijelzőnek köszönhetően az adatok és értékek valamint a tájékoztatások könnyen leolvashatóak. A sötétített üvegbe integrált érintőgombok megkönnyítik a programozást.

A TC-1 vezérlés alkalmazásával a helyiség fűtése könnyen beállítható akár a gyári alapadatok alkalmazásával, akár saját igényének megfelelően. Vezérli a puffertartályhoz kapcsolódó szivattyú egységeket, ellenőrzi a hálózati melegvíz hőmérsékletét és szükség esetén indítja a rendszert.

Differenciálvezérlés DS-01.

Differenciálvezérlés DS-01.

A DS-01 differenciálvezérlés alkalmazható pelletkandallókhoz, pelletkályhákhoz valamint hagyományos vízteres kandallókhoz és kályhákhoz. A környezet hőmérsékletét és a füstgáz hőmérsékletét mérve indítja illetve állítja le a fűtési rendszert, kapcsolja és vezérli a puffertartályhoz kapcsolódó szivattyúkat.

Vízteres pelletkandalló és pelletkályha típusok

Termékeink:

ivo.tec black and white

A ivo.tec® pellettüzeléses vízteres kályhák képesek egy családi ház teljes fűtési rendszerét ellátni, és használati melegvizet előállítani puffertároló alkalmazásával.

CW 21 pelletkályha

CW 21® exkluzív kivitelű és minőségű luxus vízteres pelletkályha...

PE beépíthető pelletkadalló

A PE® pellettüzeléses vízteres kandallók képesek egy családi ház teljes fűtési rendszerét ellátni, és melegvizet előállítani puffertároló alkalmazásával.

Frank vízteres pelletkályha

A Frank® pellettüzeléses vízteres kályhák képesek egy családi ház teljes fűtési rendszerét ellátni, és használati melegvizet előállítani puffertároló alkalmazásával.

Ray pelletkályha

Ray® vízteres pelletkályha az elegancia és luxus nappalijában...

Smart vízteres pelletkályha

A Smart® pellettüzeléses vízteres kályhák képesek egy családi ház teljes fűtési rendszerét ellátni, és használati melegvizet előállítani puffertároló alkalmazásával.

Lap tetejére