Jelenlegi hely

Kondenzációs gázkazán

A kondenzációs gázkazánok az 1980-as évektől kedtek elterjedni. Elsőként Hollandiában használták, ahol mára már csaknem az összes gázfűtési rendszert ezzel a környezetkímélő, és energia takarékos módszerrel oldják meg.

Magyarországon jelenleg még kezdeti stádiumban van a kondenzációs gázkazánok széleskörű alkalmazása, mindössze néhány százalékra tehető az elterjedés mértéke. A növekvő gázár, valamint a környezettudatos gondolkodás térhódítása miatt azonban, egyre több háztartásban, középületben fogják használni a közeljövőben ezt a korszerű technológiát.

A kondenzációs gázkazán működési elve

A kondenzációs gázkazán abban különbözik a hagyományos gázkazánoktól, hogy a füstgázban lévő hőenergia hasznosításával sokkal gazdaságosabban képes fűteni. Amikor nem kondenzációs gázkazánnal fűtünk, az égéstermékkel együtt rengeteg hő is a kéménybe jut. A füstgázban rejlő hőenergiát egy hőcserélő segítségével ki lehet nyerni, az eddig a szabadba távozó vízgőz kondenzálásával több mint 10%-os kondenzációs hőenergia nyerhető vissza a már elégetett gáz hőenergiájából!

A kondenzációs gázkazánok lehetővé teszik, hogy a mai energiafüggő világban egy energiakímélőbb és modernebb fűtési megoldást alkalmazzunk. A folyamatosan emelkedő gáz ár miatt egyre égetőbb igény, hogy a felhasznált tüzelőanyaggal minél hatékonyabban, és ezzel együtt környezetkímélőbb módon fűtsünk.

Részletesebb leírás a kondenzációs gázkazán működéséről…

Fűtés és melegvízellátás

A kondenzációs gázkazán alkalmazása során a fűtési rendszerhez szükséges melegvíztároló tartály telepítése. A tartály a megfelelő hőcserélő közbeiktatásával, külön energia és költség ráfordítása nélkül képes előállítani melegvizet.

A ModuVario típusú kondenzációs gázkazán a melegvíz tárolására beépített hőtároló tartállyal van ellátva, míg a ModuVarioAqua kondenzációs gázkazán beépített hőtároló tartállyal és solar rendszerrel van kiegészítve, a minél optimálisabb fűtésteljesítmény elérése céljából, ami egy sokkal kedvezőbb energiafelhasználást eredményez.

Solar rendszerrel való kibővítés

A ModuVarioAqua és Modula NT, Modula III. kondenzációs gázkazánok kiegészíthetőek Solar rendszerrel. Ebben az esetben a tetőn elhelyezett kollektorok a fűtési rendszer hőtárolóját használják és melegítik fel a benne lévő vizet. Mondhatnánk úgy is, hogy a kazánnak - mint a pelletkazán esetében is - előmelegíti a fűtési vizet. Ezáltal melegebb víz kerül a gázkazánba, a tovább melegítésre kevesebb gázt használ fel. Ennek eredménye képpen a mostani költségeinek jelentős részét megspórolhatja. A rendszerek vezérlései összehangolhatóak, egymást kiegészítik, ezáltal jelentősen lehet takarékoskodni az energiafelhasználással, amely jelentős költségmegtakarítást eredményez.

…Plussz Aqua Napenergia-rendszer

Szövetségi Fejlesztési Díj

Mint Németország egyik vezető környezetbarát fűtési rendszereket előállító gyártója, a PARADIGMA hosszú évek óta a napenergia-ágazatban is intelligens fűtési megoldásokat fejleszt. Ezen tevékenységből fakad a Szövetségi Fejlesztési Dijjal kitüntetett Aqua Napenergia-rendszer.

Ezen technológia egyedülálló tulajdonsága az, hogy az eddig használatos VÍZ-GLYKOL keverék helyett a FŰTÉSI RENDSZER VIZÉT pumpálja fel a szolárkollektorba. Ez a fűtési víz melegíti fel a Használati melegvíz tárolót, s ugyanezen víz kerül felmelegítésre a fűtőkazán által. A biztos működést a stuttgarti Thermodinamikai és Hőtechnikai Egyetem ellenőrizte és engedélyezte.

Termékeink:

Modula NT

Fali kondenzációs gázkazán család

ModuVario Aqua

Kondenzációs gázkazán, Rozsdamentes acél tároló és Szolárkomponensek egysége

ModuVario kondenzációs gázkazán

Rozsdamentes acél hőcserélős kondenzációs gázkazán család (20 kW)

Lap tetejére